Geng suka senyum

Wednesday, July 27, 2011

Menjelang Ramadan

RAMADAN is COMING...


Bulan puasa tinggal lagi beberapa hari, so terasa nak buat entry pasal bulan puasa la pulak mana tahu lepas ni jarang on9 tak dapat nak update blog yang suram ni.tau-tau jela saya jarang sangat nak update blog tak macam blogger lain tiap-tiap hari buat entry. seronok kan dah nak puasa bulan yang penuh barakah,nikmat,rahmat, dan dimurahkan rezeki. Bulan ni la kita nak menginsafkan diri tengok golongan yang susah. kita bukan setakat nak kena tahan lapar dan dahaga saja,

1. jangan tengok benda-benda yang tak elok.
2. tinggalkan perangai buruk kita,
3. buat sedekah banyak-banyak, senyum tu pun sedekah ya murid-murid...heheee
4. pendek kata buat kerja yang baik-baik sudah.

 
bagi sesapa yang da lupa niat puasa

jangan jadi macam dia ni...


buah ni wajib ada time bulan puasa

sokseksoksek: seronoknyer nak puasa.............

4 comments:

..aZhAri.cOm.. said...

salam... wah.. sedapnya kurma.. esok nak beli lah.. hehe.. lame dh xmakan kurma..^_^ selamat berpuasa....

nurul said...

aZhari : w'salam, bli2 bgi cni ckit...heehee slmt b'puasa..

..hizamirahim.. said...

selamat berpuasa!
hehe.
:)
biar penuh ye puasa tu.

Nurul Qalysa said...

hizami : niat ati mmg nk puasa pnuh tp apakn daya..Allah syg lbih..hehehe