Geng suka senyum

Tuesday, April 12, 2011

student UBM Oyehhh

 MINGGU ORIENTASI STUDENT UBM

Bermula saat ini dan detik ini bermulalah kehidupan sebagai student di Universiti Blogger Malaysia (UBM) universiti ni menjadi IPTMaya pertama di malaysia tau!! hahaha cam lawak pun ade.....
ni antara lecturer yang mengajar eman , lan ,zul , TH dan Azmir. ha tunggu ape lagi jom masuk U ramai-ramai hehee..... berduyun-duyun haku tengok student duk daftar. minggu ni minggu orientasi untuk yang baru daftar.
universiti ni xpayah nak bayar yuran mahal-mahal kt cuma guna jari je nak tekan-tekan keyboard.
kat sini kt boleh kenal ramai orang-orang sentiasa maju dan celik IT belaka...tengok header dia pun nampak cun je. sapa pengarahnye??hehehe eh2 student tnye bole??

sebagai student saya nak siapkan eseiment nii

1. letakkan banner UBM dalam entry anda.


klik je kalau nak jadi student UBM
2. nama anda dan nama blog anda.

kalau nama penuh nurul Qalysa tapi cukuplah stakat kenal dengan SENYUM ITU SEDEKAH. seorang yang suka senyum dan ketawa sampai  susah nak berenti.

3. sejak bila mula berblog.

kalau nak ikutkan saya baru sangat-sangat lagi baru 4 bulan. rasa macam best je tengok member-member berblogging. daripada tak tau nak buat ape time borin-borinkn.

4.apa pandangan anda mengenai dunia blog darsawarsa kini.

pada sayalah sapa kata berblogging ni buang masa??..tapi kita boleh tambah ilmu, sekarangkan zaman IT so kita kena la ikut peredaran zaman kena celik IT. dalam berblogging pun kita boleh kenal ramai kawan tak kira kat mana sekali pun dari selatan sampai ke timur, barat dan utara tanah air kita boleh kenal secara alam mayat mayala.stakat ni xjumpa lagi blogger yang suka mendownkan blogger lain ok ok jela....ramai blogger yang dah femes masuk magazine macam zackzukhairi,ben ashari, budak lelaki sebelah pintu , daniel adie ,  ermm sapa lagi yuyu zulaikha, nisa kay nak mention satu-satu jenuh la nak taip...hehehee saya berblogging sekadar tuk mengisi masa lapang jer...

5. pandangan anda mengenai IPTM (institut pengajian tinggi maya) pertama ini.

satu-satunya IPT yang kita blaja secara maya.Sila mansuhkan exam dan eseiment bole???...hehee,membantu blogger untuk promot blog diorang. saya sokong sangat-sangat sebab tu la saya follow hehehee. boleh kongsi-kongsi idea.kenal blogger-blogger senior.Sila bagi tunjuk ajar yerrr...

ok tu je tuk eseiment kali ni.

dapat jugak idea haku nak update blog malam ni

student  UBM hahaahaa

sok sek sok sek : dapat idea update blog yuhuu, daftar jgn xdaftar...smile

7 comments:

aLieF si Muncung ManiS said...

daftarkan alief jadi student UBM boleh tak??hehehe

i am S!L4H.. said...

wahhhh bdk ubm dh die. woahhhhh
bagus2

nurul said...

si muncung manis : just follow diorang tu je..heheee


silah : hahaha bru msuk dah ade eseiment..huhuuu

i am S!L4H.. said...

cecece esaimen lahh sgt. esaimen btol2 seb bek dh anta semue. haha

nurul said...

hahaha eseiment btOl punye liat nak anta,esok nak submit ari ni bru buat hihikk

Bakri Hussin said...

dah follow dah jom follow balik ok
salam dari UBM jomput join
Bloglist 1 bulan bersama dunialelakimaskulin.com ok http://www.dunialelakimaskulin.com/2011/04/bloglist-1-bulan-bersama.html

UBM said...

Prof dtg check assignment..hehe